Hjerl Hede Frilandsmuseum – en oplevelse for hele familien

Tag på en rejse igennem den danske kulturhistoriske arv med et besøg på Hjerl Hede Frilandsmuseum. Museet tilbyder spændende og lærerige aktiviteter for både store og små – hele året rundt – og er beliggende små 20 km fra Struer Grand Hotel.

 

Besøg Hjerl Hede Frilandsmuseum og kom helt tæt på den danske udvikling fra 1500-tallet og op mod år 1900, hvor I bl.a. kan opleve den gamle landsbys smed, kirke, kro, skole og præstegård. Museet er omringet af skøn natur, der afspejler datidens dyrkelse af jorden og dens næring. I vil derfor både opnå historisk indsigt i den danske natur, kultur og de mange traditioner.

Oplev datidens traditioner på egen krop

Frilandsmuseet tilbyder levendegørelse af den danske kulturhistoriske arv, hvor I, på egen krop, kan forsøge jer med bue og pil, prøve at grutte korn til mel, brygge jeres egen øl og mange andre sjove aktiviteter, der dengang hørte dagligdagen til.

 

I vil møde museets mange frivillige, der alle er trukket i tidstypiske klæder, og således er med til at levendegøre den gamle landsbys dagligdag. De frivillige optager landsbyens huse og værksteder med datidens mange gøremål såsom melmaling, smedning og bagning. I kan bl.a. besøge det gamle bageri og indånde duften af nymalet mel og friskbagt brød samt bevæge jer hen til købmandsgården og købe gammeldags ost, kiks og bolsjer.

Aktiviteter om sommeren

Sommermånederne byder på et hav af temaer og aktiviteter for hele familien. Du kan eksempelvis tage hele familien med til fåreklip og uldstrik, hvor I vil opleve fårene blive vasket og klippet, eller få en tur i en af de gammeldags hestevogne. Hver uge i sommermånederne byder på bestemte temaer, som bl.a. vil have fokus på stenalderkulturen, tøjstrikning, træfældning, den gammeldags transport og meget andet.

Læs mere om de fastlagte temaer og aktiviteter her.

Jul i landsbyen

Frilandsmuseet har åbent året rundt og tilbyder således gæsterne et levendegjort indblik i datidens juletraditioner. I kan bl.a. overvære gammeldags slagtning af lam til julemiddagen samt opleve juleforberedelser af landsbyens værksteder, stuer og køkkener.

 

I kan desuden mærke julehyggen i museumsbutikken, der byder dig og din familie indenfor til pynt og julevarer. I den sidste weekend før juleaften har I ligeledes mulighed for at besøge det store julemarkedet, der bliver afholdt i museets visitorcenter.

Kombiner dit hotelophold med kulturhistorisk indsigt

Bliv klogere på de gamle danske traditioner og mærk den fantastiske stemning, der strømmer ud af hver en afkrog på Hjerl Hede Frilandsmuseet. Museet ligger i kort køreafstand fra Struer Grand Hotel, hvilket giver jer den oplagte mulighed for at opleve de gamle danske traditioner på egen krop, når I tager på et ferieophold på hotellet.

 

Struer Grand Hotel er smukt placeret i det Vestjyske landskab med kort køreafstand til diverse attraktioner som Vesterhavet, Jyllands Park Zoo, Jesperhus Oplevelsespark – og naturligvis Hjerl Hede Frilandsmuseeum.

 

Book jeres næste ferieophold her og bliv en levendegjort, kulturhistorisk oplevelse rigere!