Wellnessophold

Wellnessophold

Fokus på velvære fra top til tå

Hamam behandling Jylland

Lækkert wellnessophold inkl. hamam behandling

Med dette wellnessophold får du hele pakken. Ren forkælelse for krop og sjæl for dig og din partner, eller en god ven eller veninde. 

Fra kr. 1.600,-

Hamam opholdet inkl.:

 • Check in på hotellet fra kl. 14.00
 • Wellness velkomstpakke på værelset.
 • En billet til Kurbad Limfjorden inkl. badekåbe, tøfler og håndklæde samt kaffe, the, vand og frugt
 • Nyd en dejlig Hamam massage - to personer i samme rum. 
 • I hotellets restaurant Schous Brasserie & Bar serverer vi en lækker 3 retters middag
 • Dejlig overnatning i et delt. dobbeltværelse
 • Om morgenen serverer vi en stor lækker morgenbuffet
 • Check ud senest kl. 11.00 - mange tak for denne gang

Sådan foregår hamam behandlingen

Behandlingen starter med at hamambehandleren lægger en blødgørende ansigtsmaske, hvorefter du får et ophold i Razul dampbadet. Alle sanser bliver berørt fra det blødeste sæbeskum, der blidt indhyller kroppen, til den grove kese handske, der venligt men bestemt skrubber de døde hudceller af og stimulerer kroppens største organ; huden. Kombineret med erfarne tryk, samt kulde og varme, får du en helt unik oplevelse der sikrer dig velvære i lang tid bagefter.

Priser:

 • Pris pr. person i std. værelse kr. 1600,-
 • Pris pr. person i superior værelse kr. 1650,-
 • Pris pr. person i superior plus værelse kr. 1700,-
 • Bemærk tillæg for ankomst fredag og lørdag kr. 50 pr. person
 • Pris pr. person for ekstra overnatning inkl. morgenbuffet kr. 400,-
 • Pris pr. person for ekstra dagsbillet til Kurbad Limfjorden kr. 150,-

 

 

 

Du kan også booke dit Wellness ophold idag pr. telefon 9785 0400.

 

Bemærk:

 • Der kræves tidsbestilling til Kurbad Limfjordet. Aftal dette nærmere med hotellet.
 • Bemærk børn under 16 år ingen adgang i kurbadet. 
 • Ønskes der ekstra behandlinger – anbefaler vi at booke disse i forvejen 2 - 3 dage før ankomst. 

Åbningstider Kurbad Limfjorden

Tirsdag

Kl. 17.00 - 22.00

Onsdag

Kl. 17.00 - 22.00 (bemærk: den 1 onsdag i måneden holder kurbadet lukket)

Torsdag

Kl. 14.00 - 22.00

Fredag

Kl. 14.00 - 21.00

Lørdag

Kl. 10.00 - 18.00

Søndag

Kl. 10.00 - 17.00

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er hamam?

Hamam, tyrkisk bad, tyrkisk spa eller tyrkiske kurbade. Kært barn har mange navne, og der findes da også mange versioner af hamam, afhængigt af hvor i verden du befinder dig. Fælles for dem alle er imidlertid, at det involverer vask og rensning af kroppen via et dampbad, sort sæbe og massage.

Hvornår blev hamam opfundet?

Det var de gamle grækere, der var de første til at lave offentlige bade. Disse bestod af store varmtvandsbade, hvor byens indbyggere kunne blive plejet. Det var primitivt men effektivt.
Med inspiration i oldtidens Grækenland, byggede romerne store badeanlæg, hvoraf et af dem stadig findes i Rom, den dag i dag. Badeanlæggene blev kaldt for termer, som på latinsk betyder thermae (aquae) = varme og på græsk thermos = varme. 

Da romerriget blev opløst, blev hamamtraditionen taget med videre til Tyrkiet og Mellemøsten, hvor man tilpassede baderitualet efter egen tro. Hvor romerne og grækerne benyttede store fælles karbade eller bassiner, anså muslimer denne form for uren. Det stillestående vand blev hurtigt beskidt af de mange mennesker, hvorimod det rindende vand blev anset for at være ren. Af denne årsag, foregår alt vask i en tyrkisk hamam med rindende vand.

Med tiden er hamam badetraditionen verdenen over, gået tilbage til den oprindelige romerske form, hvor det handler om at vaske og rengøre huden på en god og effektiv måde. Der er heller ikke længere en stærk religiøs aura forbundet med et hamam- eller tyrkisk bad. De fleste badeanstalter er derfor også åbne for alle mennesker – uanset religion og hudfarve. Faktisk er det flere steder blevet en turistattraktion, hvor især turister betaler for et par timers velværd og pleje.

Hvordan foregår et tyrkisk hamam bad?

Der findes 2 versioner og metoder til et hamam bad – den tyrkiske og den marrokanske. På Kurbad Limfjorden benytter man sig af den tyrkiske, som de fleste vil kalde for den rigtige version.

Et tyrkisk hamam bad er typisk et plejeforløb som varer en time (for 2 personer). Her bliver kroppen udsat for forskellige former for rens og pleje i et flisebelagt rum, med en opvarmet marmorplade, placeret over den ovn, der opvarmer hamamen.

Behandlingen starter med at du får lagt en blødgørende ansigtsmaske og får derefter et ophold i deres razul, (dampbad)

Når man har lagt sig til rette på den varme marmorplade, bliver man dækket af blødt cremet sæbeskum. Hamammesteren som udfører behandlingen, skrubber dig grundigt ind i sæben over hele kroppen med en speciel skrubbehandske. Denne handske fjerner effektivt tørre og afstødte hudceller. Samtidig gives der en let og afslappende massage.
Selve behandlingen afsluttes med et køligt bad.

Kurbad Limfjorden

Hos Kurbad Limfjorden tilbydes forskellige behandlinger og bade, som du har mulighed for at opleve på egen krop, hvis du tager på et weekendophold med fokus på wellness fra top til tå. Bliv kredset om i rolige omgivelser og nyd udsigten over havnen og fjorden – alt imens roen indfinder sig i din krop. Afslut dagen med en tre-retters middag på Grand Hotels Brasserie, hvor du kan læne dig tilbage og lade dine smagsløg forkæle af en udsøgt madoplevelse.